LOONBEDRIJF BLOKLAND V.O.F.
Productie en levering van o.a. zinkstukken, wiepen, beschoeiingen, wilgenschuttingen, stuifschermen, openhaardhout
Home Blokland zinkstukken beschoeiingen stuifschermen wilgenschuttingen bonenstaken haardhout dierenproducten Finse kota
 
foto's contact

Wilgenschuttingen


Wilgenschuttingen/wilgenschermen/landhekken
De wilgenschutting is een mileuvriendelijke, mooie en persoonlijke manier om een tuinafscheiding te maken. Een wilgenschutting wordt ter plaatse bij u thuis gevlochten. Het unieke van een wilgenschutting is dat deze in iedere vorm en maat gevlochten kunnen worden en daarmee een fraaie blikvanger in uw tuin is.
Een wilgenschutting is opgebouwd uit twee delen, palen en de bleeslatten(vlechtlatten) Bij het maken van een wilgenschutting wordt begonnen met het kiezen van de paalsoort.
  1. wilgenpaal wordt een toekomstige knotwilg; gaat groeien, geeft een zeer natuurlijk gezicht
  2. ronde geïmpregneerde boompaal
  3. kastanje paal
De gekozen paal wordt om de 70 cm geplaatst en gaan ongeveer 60 cm de grond in, wat zorgt voor een stevige basis van de schutting. Nadat de palen stevig zijn geplaatst worden de bleeslatten gevlochten en ontstaat de schutting. Bleeslatten zijn vlechtlatten die speciaal geselecteerd zijn op dikte en uiterlijk.
De bleeslatten worden tussen de palen om en om gevlochten. Dit kan met 1 of 2 bleeslatten tegelijk. Voor de stevigheid maakt dit geen verschil. Bij het vlechten zorgen we ervoor dat, door een speciale techniek van insteken, de schutting op dezelfde hoogte en een mooie rechte bovenkant krijgt. Nadat het vlechten klaar is worden de jonge, dunne zijtaktjes, die uit de wilgenschutting springen weggesnoeid om een mooie, strake schutting van te maken.
Als laatste behandeling wordt de nieuwe schutting behandeld met zuurvrije lijnolie. Dit zorgt ervoor dat u lang van uw schutting kan genieten. Een door ons, professioneel geplaatste en behandelde schutting, gaat minimaal 10 jaar mee.Uiteraard afhankelijk van de (on)gunstige weersomstandigheden.

Voorbeelden wilgenschuttingen

Wilgenschuttingen als natuurlijke tuinafscheiding, terrasafscheiding en haardhout-opslag.

gevlochten wilgenschutting Wilgenschutting langs terras Wilgenschutting als terrasafscheiding Wilgenschutting als haardhout-opslag

Wilgenscherm/ landhek


Een wilgentenenscherm is een mileuvriendelijke manier om een tuinafscheiding te maken. De wilgentenenscherm worden wij ons op het bedrijf met de hand gevlochten en zijn in z'n geheel van (wilgen)hout gemaakt. Ze zijn bijzonder stevig wat zorgt dat u lang van uw schutting kunt genieten. Een door ons, professioneel geplaatste en behandelde scherm gaat minimaal 10 jaar mee.Uiteraard afhankelijk van de (on)gunstige weersomstandigheden.

Net als bij de wilgenschutting bestaan de wilgenschermen ook uit palen en bleeslatten. Deze bleeslatten zijn vlechtlatten die speciaal geselecteerd zijn op dikte en uiterlijk. De palen worden in de houders geplaatst, waarna er begonnen kan worden met vlechten. De palen die hiervoor meestal gebruikt worden zijn wilgenpalen, maar ook zeer dunne boompalen kunnen gebruikt worden.

De wilgenschermen zijn leverbaar in verschillende lengtes, van 1 tot 2.8 meter breed. Door de variabele breedte is het voor u mogelijk om een afscheiding te plaatsen met alleen wilgenschermen. De hoogte is geheel naar wens te maken. De schermen zijn niet alleen bedoeld als tuinafscheiding maar kunnen ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een muur een natuurlijke uiterlijk te geven, als windscherm, of zithoek. De schermen kunnen ook gebruikt worden als landhek.

gevlochten wilgenscherm wilgenscherm bij jonge boom